Alla inlägg den 9 juli 2008

Av Varemis - 9 juli 2008 21:00

Efter två fina kullar har det nu gått illa två gånger. Kom ner i djurrummet i går och hittade två stora fina ungar hos Bonanza. Döda. Hon hade inte plockat ur dem ur hinnorna och förmodligen har de kvävt. Jag tror att hon blivit stressad av det massiva åskvädret som dundrade över byggden under natten och inte klarat att sköta det hon skulle stackarn. Sen var det ju hennes första kull också så hon har väl blivit helt överrumplad. Synd på så fina ungar! En hona och en hane, 177 resp 182 gram, rejäla i överkant kanske även om mamman är en cuy. Ingen av dem var polydaktyl heller. Det hade inte varit dumt med en rejäl lakelandhona för att få upp storleken bland mina skinny, förutsatt att temperamentet blivit ok naturligtvis. Vi får väl se nästa gång.


På kvällen satte förlossningen igång på gamla Trulsa. Tyvärr klarade hon inte det och både hon och ungen dog. Mycket tråkigt. Jag hoppades på det bästa, men tyvärr. Nu går jag och väntar på att CareFree ska få ungar så att jag kan se om det är Pelle eller Nasse som är far till ungarna.


I övrigt är det lugnt här hemma. Jag börjar min semester på fredag och det ska bli helt underbart! Bara pyssla med djuren och ta det lugnt. Tänkte organisera om mina marsvinspapper också så att jag hittar det jag vill ha när jag behöver det. Hopplöst att leta igenom en massa pappershögar när man letar efter en stamtavla.

Ovido - Quiz & Flashcards